Főétkezést teljes mértékben ki tudja váltani, ugyanakkor Preloadként (előtöltés) is lehet használni ebéd vagy vacsora előtt fél órával, hogy eredményesebb legyen a diéta
csíráztatott, fermentált és finoman szárított alapanyagokból készül
magas biológiai értékű, gazdag fehérje- és rostforrás
alacsony telített zsírtartalmú, kiválóan támogatja a bélflórát
Vegán formula, amely adagonként 6,8 gramm élelmi rostot és 12 gramm fehérjét tartalmaz
Barna riszliszt
A fehér, keményítőtartalmú liszt alternatívája a barna rizsliszt, amely gazdag rostokban és a teljes rizsszemben, a külső héj nélkül. A barnarizsliszt előállítása során a barna rizst egy kőn őrlik, így por formájában tartják meg a teljes kiőrlésű gabonát, beleértve a korparétegeket is. A barna rizs fő egészségügyi előnyei a korparétegekben található fitokemikáliákból (növényi vegyületekből) származnak, amelyek cukorbetegség-, koleszterin- és antioxidáns hatásúak lehetnek, többek között. Míg sok általánosan használt liszt íze enyhe lehet, a barna rizsliszt javítja a diós ízű főzést, ezért gyakran alkalmazzák kenyerek és sütemények sütéséhez, valamint mártások sűrítéséhez is. Ezenkívül a barna rizsliszt egy gluténmentes alternatívája is a hagyományos búzalisztnek. A gluténmentes termékek iránti kereslet növekedésével a barna rizsliszt egyre népszerűbbé válik.
Csicseriborsó liszt
A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövény, melyet főleg az indiai, arab és mediterrán konyhákban használnak. Ez a hüvelyes rendkívül egészséges, gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, így fontos alapanyag a vegetáriánus étrendben is, mivel magas szénhidrát- és fehérjetartalommal rendelkezik. A csicseriborsóból készült liszt rendkívül sokoldalúan felhasználható. Kenyér, sütemények, kekszek készítésére is alkalmas, valamint kiválóan szolgálhat szószok sűrítésére is. A csicseriborsólisztet otthon is elkészíthetjük, ha rendelkezünk egy megfelelő eszközzel a pirított borsószemek őrléséhez, porításához, de beszerezhető bioboltokban és nagyobb hipermarketekben is. Ára nagyjából hasonló a lenmagliszt, kölesliszt és hajdinaliszt árához.
Borsóliszt
A borsófehérje egy kiváló táplálékkiegészítő, amely teljesen növényi eredetű, és kiemelkedő tápértéket és emészthetőséget kínál a növényi fehérjék között. A borsófehérje előállítása nem túl bonyolult folyamat. Először a szárított sárgaborsót finom porrá őrlik, majd vízzel kombinálva eltávolítják belőle a keményítőt és a rostot. Ezután a fennmaradó fehérje, vitaminok és ásványi anyagok pasztaszerű formában kerülnek elő. A pasztát szárítják és tovább őrlik, így jön létre a porított, magas fehérjetartalmú borsófehérje. Fontos megjegyezni, hogy sokan nem tudják, hogy a sárgaborsó mint termés valójában nem létezik. A zöldborsó héját eltávolítják (még a legvékonyabb héjától is megszabadulnak), majd szárítják, ezáltal kapja meg a sárga színét. A borsó félgömb alakját a szárítás és a tisztítás során bekövetkező természetes folyamat eredményeként nyeri el, amikor két lencse formájú részre oszlik. Ezért néha nevezik feles borsónak is.
Kiszerelés: 300 gramm - 12 vagy 6 adag felhasználás szerint
Tápérték:
Tartalom | 100g-ban | 50g-ban | *RI% /50g |
Energia (kcal) | 314 kcal | 157kcal | 8 % |
Energia (kJ) | 1312 kJ | 656 kJ | 8 % |
Zsír | 4,1 g | 2,0 g | 3 % |
- amelyből telített zsírsavak | 1,0 g | 0,5 g | 3 % |
Szénhidrát | 35 g | 18 g | 7 % |
- amelyből cukor | 17 g | 8,5 g | 9 % |
Rost | 14 g | 6,8 g | - |
Fehérje | 24 g | 12 g | 24% |
Só | 5,2 g | 2,6g | 43% |
Aktív Összetevők | *NRV%/ 50 G | ||
ALA α-linolénsav | 100mg | 50mg | - |
A-vitamin | 721μg | 361μg | 45% |
D-vitamin | 3,4μg | 1,7μg | 34% |
E-vitamin | 11mg | 5,2mg | 44% |
C-vitamin | 62mg | 31mg | 39% |
Tiamin | 0,7mg | 0,35mg | 32% |
Riboflavin | 1,1mg | 0,51mg | 39% |
Niacin | 12,2mg | 6,1mg | 38% |
Pantoténsav | 4,9mg | 2,5mg | 41% |
B6 -vitamin | 1,2mg | 0,60mg | 43% |
Folsav | 159μg | 79,3μg | 40% |
B12-vitamin | 1,7μg | 0,85μg | 34% |
Vas | 10mg | 5mg | 36% |
Mangán | 3,1mg | 1,5mg | 78% |
Foszfor | 452mg | 226mg | 32% |
Kálium | 1731mg | 865mg | 43% |
Réz | 0,9mg | 0,45mg | 45% |
Kalcium | 588mg | 294mg | 37% |
Cink | 6,2mg | 3,1mg | 31% |
Szelén | 38μg | 19μg | 35% |
Magnézium | 255mg | 128mg | 34% |
*RI: Referencia bevitel egy átlagos felnőtt (8400 kJ/ 2000 kcal)./ RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)
**NRV: napi beviteli referenciaérték felnőttek számára / Nutrient reference values.
Összetevők: Borsó fehérje izolátum, paradicsom por, fermentált barna rizskorpa, csíráztatott barnarizs liszt, vitamin és nyomelem premix [maltodextrin, kálium-citrát, kalcium-karbonát, magnézium-citrát, dikalcium-foszfát, aszkorbinsav, vas-fumarát, tiamin, riboflavin, niacin, kalcium-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, D-biotin, folsav, cianokobalamin, D-alfa-tokoferol-acetát, retinol-acetát, kolekalciferol], étkezési só, csicseriborsó liszt, alma por, cékla por, homoktövishús őrlemény, bazsalikom, csíráztatott szitázott sárga lenmag préselvény liszt, vöröshagyma por, kakukkfű, fokhagyma por, petrezselyem, cink (inaktivált élesztőben), szelén (inaktivált élesztőben), réz (inaktivált élesztőben)
Allergén információ: Tej, szója, tojás, hal és földimogyoró összetevőket feldolgozó üzemben készült.
Adagolási javaslat:
- Ha Preloadként (előtöltés) szeretné fogyasztani ebéd vagy vacsora előtt: Keverjen el 1 csapott adagolókanál (25g) levesport 150-200ml hideg vagy langyos (max. 42°C os) vízzel, és 1-2 perc pihentetés után fogyassza el. Félóra elteltével fogyassza el a rendes ebédét vagy vacsoráját.
- Ha az ebédet vagy vacsorát szeretné teljes mértékben kiváltani: Keverjen el 2 csapott adagolókanál (50g) levesport 250-300ml hideg vagy langyos (max. 42°C os) vízzel, és 1-2 perc pihentetés után fogyassza el.
Az adag elfogyasztását követően 30-45 perccel fogyasszon további folyadékot. Naponta legfeljebb 2 adag elfogyasztása javasolt.
Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Tárolás: Lezárva, 5-30 °C közötti hőmérsékleten, közvetlen fénytől és párától elzárva tartandó.